language selection
language selection

Reference projects


TTE® for outdoor installations

Garten Land Wohlhüter Gundelfingen
Garten Land Wohlhüter Gundelfingen
Garten Land Wohlhüter Gundelfingen
Waldbröl Town Hall parking space
Waldbröl Town Hall parking space
Waldbröl Town Hall parking space
Surfer parking space in Xanten
Surfer parking space in Xanten
Surfer parking space in Xanten
Garden centre Kühne grün erleben
Garden centre Kühne grün erleben
Garden centre Kühne grün erleben
Parking space furniture store Möbelhaus Kohler
Parking space furniture store Möbelhaus Kohler
Parking space furniture store Möbelhaus Kohler
Motorhome/caravan pitches Kühlungsborn Campsite
Motorhome/caravan pitches Kühlungsborn Campsite
Motorhome/caravan pitches Kühlungsborn Campsite
Parking Spaces in Hamburg (Borgweg)
Parking Spaces in Hamburg (Borgweg)
Parking Spaces in Hamburg (Borgweg)
"Mineral" Settlement, Denmark
"Mineral" Settlement, Denmark
Parking space, Bocholt City Cemetery
Parking space, Bocholt City Cemetery
Parking space, Bocholt City Cemetery
Schoolyard, Lucas-Cranach-Gymnasium, Wittenberg
Schoolyard, Lucas-Cranach-Gymnasium, Wittenberg
Schoolyard, Lucas-Cranach-Gymnasium, Wittenberg
Parking area, City of Flensburg
Parking area, City of Flensburg
Parking area, City of Flensburg
Visitor paths, Münster Zoo
Visitor paths, Münster Zoo
Visitor paths, Münster Zoo
Parking space, Bonn (Petersberg)
Parking space, Bonn (Petersberg)
Parking space, Bonn (Petersberg)
Cycle path, Beeskow
Cycle path, Beeskow
Cycle path, Beeskow

Garten Land Wohlhüter Gundelfingen

Green parking spaces as a calling card


The Wohlhüter family opted for the greened TTE® variant for their customer parking lot measuring approx. 550 m2. Implemented in 2013, the project is not only visually impressive. The paved walking areas for shopping carts and the 50% greened driving lane are also highly functional.
Application: Parking space
Project size: > 550 m²
Year of construction: 2013

Waldbröl Town Hall parking space

Perfect results with direct GREEN


For the parking space of the new town hall, the municipality of Waldbröl opted for TTE® direct GREEN. The direct readiness for use accompanied by the flawless appearance of the pre-greened grid plates were what ultimately led to this choice.
 
Application: Parking space
Project size: 760 m²
Year of construction: 2018
Planning: Archwerk Generalplaner KG

Surfer parking space in Xanten

Visually integrated into the landscape


The surfer parking lot at “Xantener Südsee” was to be designed to look as near-natural as possible and optimally integrated into the landscape. Since the parking space is only used as a recreational parking space, i.e. very extensively, this could be realised with maximum greening of the surfaces.
Application: Parking space
Project size: 1.520 m²
Year of construction: 2018

Kühne Grün erleben

Greened TTE® car park and sales areas


The Kühne Grün erleben garden centre in Dresden welcomes its customers in a more than 2,000 m2 customer car park. It was designed with TTE® GREEN and TTE® PAVING. A special detail: the rollaway protection for shopping trolleys behind each parking space. 

700m2 of TTE® was also laid in the plant exhibition area in 2021. 
Application: Parking space
Project size: > 2000 m²
Year of construction: 2021

Möbelhaus Kohler parking space

Sustainable parking spaces matching the overall concept


Möbelhaus Kohler, a furniture store that stands for sustainability, also opted for a sustainable construction concept for its outdoor facilities. With the TTE® system, not only could the sustainability aspect be fulfilled, but also a permeable area without drainage fees realised.
Application: Parking space
Project size: 800 m²
Year of construction: 2015

Kühlungsborn Campsite (Baltic Sea)

Near-natural holidays on sustainable surfaces


The family campsite Kühlungsborn chose the TTE® system for the sustainable and flexible paving of the parking areas for mobile homes. The main focus was on stabilising the turf surface without soil sealing. This protects the surface from being damaged by the stationary vehicles while allowing it to remain permeable to water.
 
Application: Campsite
Project size: 2.000 m² (continuously expanding)
Year of construction: since 2019

Parking Spaces in Hamburg (Borgweg)

Permanently level gravel surfaces thanks to grid system


With the TTE® grid system, even gravel surfaces remain permanently level. The lattice struts ensure permanent durability when stepped on and firmly retain the gravel in the chambers. This not only achieves a pleasant walking experience, but also an extremely neat appearance.
Application: Parking space
Project size: 1.000 m²
Year of construction: 2019
Planning: LSBG Hamburg

"Mineral" Settlement, Denmark

TTE® PAVE


Parking space, Bocholt City Cemetery

Pre-filled TTE® elements for quick installation and immediate use.


The city of Bocholt chose the TTE® system due to its fast and straightforward production, as well as its ecological appearance. The pre-greened and pre-filled variant was chosen. This not only results in an immaculate appearance, but is also highly convenient thanks the surface already being ready for use.
Application: Parking space
Project size: 849 m²
Year of construction: 2020
Planning: Parks Department, City of Bocholt

Schoolyard, Lucas-Cranach-Gymnasium, Wittenberg

Heraldic animal integrated into paved surface


This high school in Wittenberg chose TTE® not only because of the soil sealing-free solution. The creative design options, in this case the school’s heraldic animal, was what ultimately convinced them.
Application: Schoolyard paving
Project size: 1.030 m²
Year of construction: 2016

Parking area, City of Flensburg

Application: Parking area
Project size: 1.900 m²
Year of construction: 2020

Visitor paths, Münster Zoo

Maintenance-free gravel pathways


For more than 17 years, visitors to the Münster Zoo have been able to walk along a gravel path with the TTE® system as reinforcement. Since then, the surface has been maintenance-free and heavy delivery and transport vehicles can also drive on it.
Application: Visitor paths
Project size: ...
Year of construction: ...

Parking space, Bonn (Petersberg)

SAC area in Beeskow

A cycle path connecting two peoples


In 2013, the town of Beeskow chose the TTE® system for the construction of gravel paths. Approximately 5,300 m2 of bike paths between Germany and Poland connecting the two peoples could thus be realised in the sensitive SAC area thanks to a permit funded by the EU.
Application: Cycle paths
Project size: 5.300 m²
Year of construction: 2013
Hübner-Lee
Newsletter

Stay informed and get the latest technical news.

Telefon E-Mail
Email

We are available from …
Mon – Tue:   8:00 am – 5:00 pm
Fri:   8:00 am – 1:00 pm
© 2022 Hübner-Lee GmbH & Co. KG